Economie & OndernemenNieuwsPodcastPolitiek

Podcast Arnhemmers: jan van dellen krijgt kippenvel bij coronacrisis

Jan van DellenJan van Dellen: "Als we moeten opschalen, zullen we dat zeker niet laten." - © Gemeente Arnhem

Redden ondernemers die net zijn begonnen het wel? Wethouder Jan van Dellen breekt op dit moment zijn hoofd over dit soort kwesties. De corona-crisis raakt overal de economie, ook in Arnhem.

Naast de nationale overheid doet ook de gemeente er zo veel mogelijk aan om de pijn te verzachten. Dat vertelt de VVD’er aan Amy van Son in haar podcast Arnhemmers. “Wij geven ondernemers uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen voor de komende drie maanden.”

opschalen

Of dat genoeg is, moet nog blijken. Ook de wethouder van Economische Zaken heeft geen glazen bol. “We weten niet hoe lang het duurt. Maar als we moeten opschalen, zullen we dat zeker niet laten.”

Van Dellen zegt dat hij een hotline heeft open staan met de provincie, die graag wil bijspringen. Ook bedrijven en burgers staan klaar, vertelt hij. “Een hotel heeft gezegd dat er nu bedden over zijn. Die kunnen we bijvoorbeeld als extra ruimte voor quarantaine gebruiken.” Dat soort dingen vindt hij mooi. “Ik krijg kippenvel van wat er gebeurt.”

Mededeling van burgemeester Ahmed Marcouch naar aanleiding van dit onderwerp:

Ben Schattenberg

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.