CultuurEconomie & OndernemenNieuwsPodcast

Stadsdichter Laport in podcast Arnhemmers: in het ergste geval komt alles goed

Jesse LaportJesse Laport: "We zijn toch in een soort van mini-apocalyps beland." - © Youtube

Jesse Laport kon het bijna niet geloven toen hij de toespraak van premier Mark Rutte hoorde over de strenge maatregelen naar aanleiding van het corona-virus. Nu is het langzamerhand wel geland, vertelt de Arnhemse stadsdichter aan Amy van Son in een ‘Arnhemmers’-podcast. “We zijn toch in een soort van mini-apocalyps beland.”

Nu probeert hij de huidige situatie ‘per moment te behapstukken’. “Het is niet te overzien wat het allemaal betekent in de toekomst”, stelt hij. “Ik kan amper overzien wat het voor vandaag inhoudt!”

Gedicht per post

De dichter leeft onder meer van optredens op podia. Die zijn voor de komende tijd allemaal afgezegd. Voorlopig probeert hij geld te verdienen met het per post versturen van handgeschreven gedichten. “Maar je weet nooit hoe lang dat nog door kan gaan. Misschien houdt PostNL er ook mee op. Ik moet de klap opvangen door na te denken over alternatieven.”

Gedichten zijn al succesvol op Instragram, zegt interviewer Van Son. Mensen laten ze zelfs tatoeëren. De meest toepasselijke? Laport: “In het ergste geval komt alles goed.”

Ben Schattenberg

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.