AsjemenouNieuws

Hoesten in gezicht caissière is diefstal met geweld, vindt de politie

politie© Politie Arnhem-Noord
Een hoestende winkeldief sloeg in Arnhem dinsdag twee keer toe. De eerste keer kwam hij ermee weg, maar de tweede keer niet. Het ‘coronahoesten’ kan hem duur komen te staan, suggereert de politie.

Bij de politie kwam dinsdagmiddag een melding binnen dat een winkeldiefstal gepleegd zou zijn bij het Kruidvat-filiaal aan de Roggestraat. “De verdachte was toen helaas ontkomen”, laat de Sterke Arm weten op Facebook. “Hij vond het nodig om een caissière in het gezicht te hoesten en te roepen dat hij Corona zou hebben. Een zeer laffe daad!” Politie en justitie zien dit als winkeldiefstal met geweld.

Snel achterhaald

Dinsdagavond vroeg kwam er weer een melding van een winkeldiefstal binnen, dit keer bij de Albert Heijn aan de Klarendalseweg. “Het bleek de verdachte van eerder op de dag te zijn. Dit keer was hij snel achterhaald door de beveiliging”, vertelt de politie.

De verdachte mag zijn acties gaan uitleggen aan de recherche, aldus de politie. Diefstal met geweld wordt fors zwaarder bestraft dan gewone diefstal. Verdere bijzonderheden heeft de politie nog niet bekendgemaakt,

Ben Schattenberg

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.