CultuurNieuwsVideo

Video Herman Centraal: muziek maken met gedetineerden

blue band bajesBlue Band Bajes --- © Thomas Fasting - DJI

Embedded musicians? Wat zijn dat?  Zoals embedded journalists hun werk tussen de soldaten doen, werken songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens tussen de gevangenen. Met de gedetineerden maken ze muziek.

Wordt het wat met deze ‘bonkige’ types? Dat dachten de muzikanten, toen ze voor het eerst in de Blueband-bajes kwamen. Maar als het ijs eenmaal gebroken is, is het gewoon hetzelfde artistieke proces als altijd, vertellen ze. “Dan ben je gewoon met elkaar muziek aan het maken. Je gaat gewoon aan de slag.”

Na Ook gaat het duo op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. Basti Baroncini van Herman Centraal spreekt met de twee muzikanten. Wat betekent vrijheid in deze tijden van corona?

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.