OpiniePolitiek

Buts van de Week: trots!

© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

Het zijn bijzondere tijden, toch zie ik veel positieve ontwikkelingen in de stad. Ondernemers die niet concurreren maar juist nu samen werken, het stadsbeeld is veranderd in een groot hart en meer en meer mensen kijken verder dan ‘ik’. En daar word ik heel erg trots van!

Ondernemers

Veel ondernemers hebben het zwaar en dat baart me natuurlijk zorgen. Zonder hen zijn er immers minder banen maar ook minder inkomsten voor stad. Vaak krijg ik met mijn zorgen over ondernemend Arnhem te horen: “Je bent toch geen VVD’er!?”
Nee. Dat ben ik niet, ik zie mij zelf als realist als het gaat om de problemen die ondernemende Arnhemmers hebben. Een stad waarbij de ondernemers failliet zijn kan natuurlijk ook niets. “Sorry, er is geen geld,” zullen we dan gaan horen en uiteindelijk zullen ook kunst en cultuur eronder te lijden hebben.

Minder geld betekent ook dat we minder kunnen investeren in het armoedebeleid, of sociale ondernemingen die geen subsidie meer kunnen krijgen, ga zo maar door. De stad gaat er uiteindelijk dus last van krijgen. Daarom roep ik op: steun onze ondernemers! Gelukkig steunen ze elkaar ook, ze werken samen en hun creativiteit zorgt ervoor dat ze in deze tijd alles op orde brengen. Ik kan dan alleen maar trots op ze zijn!

Stadsbeeld

Toen ik van de week een rondje fietste door onze prachtstad viel mij de enorme gezelligheid, knusheid en liefde op die de stad nu uitstraalt. Mensen zaten – op gepaste afstand – op de bankjes bij de fontein op het Gele Rijdersplein en bij al die de prachtige perkjes die we hebben in Arnhem. Mijn god wat is Arnhem, zo in het groen toch prachtig!

Ik zag mensen met een frietje of ijsje rondlopen en ondernemers hebben massaal een wit t-shirt met een groot hart opgehangen. Bij de grotere borden en scholen zie ik borden met hartjes. En ook nu voelde ik weer die trots. Als ik nog een keer verliefd kon worden op onze mooie stad was dat wel nu!

“the best things in life aren’t things”

Terwijl ik dit schrijf kijk ik uit op een bordje “the best things in life aren’t things”. Het is inmiddels zo vaak kapot gewaaid en het bordje hangt er nu dus half gebroken bij. Maar die tekst blijft staan, helemaal nu ik zo om mij heen kijk in de stad. Mensen helpen elkaar, ze steunen elkaar en kijken naar elkaar om. Er is meer rust en liefde te zien dan ooit te voren.

Ondanks al het lelijke en negatieve dat het coronavirus heeft veroorzaakt heeft het ook heel veel moois gebracht. Mensen bij elkaar en mensen voor elkaar. Misschien ben ik emotioneel, maar als ik daaraan denk pink ik een traantje weg. Ik kan dan nog maar één ding zijn op Arnhem en op jullie Ernhemmers: trots, heel erg trots.

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.