Duurzaamheid & NatuurNieuwsOpinie

Scholen weer open, dus KinderWijkTeam ook

Kinderwijkteam afval“Ik zie zoveel liggen, dat kunnen we weer mooi opruimen.” --- © Martijn van Butselaar

Fantastisch nieuws! De scholen gaan weer draaien en daardoor kan het KinderWijkTeam ook weer opstarten. Ook zijn er weer leuke filmpjes te zien op de social media van het KinderWijkTeam en gaan in juni er weer natuurexcursies plaatsvinden.

Nu de scholen weer kunnen gaan draaien kunnen de kids ook weer mee met het KinderWijkTeam, om de wijken schoon te houden van zwerfvuil en te leren wat zwerfvuil doet met het milieu. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de scholen, Rijnstad en andere organisaties. De kids die ik gesproken heb, staan weer te popelen om aan de gang te gaan. Jongetje uit ‘t Broek: “Ik zie zoveel liggen, dat kunnen we weer mooi opruimen.” Denkt u nu: “Hé, dat is leuk voor mijn kind(eren), educatief en goed voor het milieu”? Kijk dan op de website www.hetkinderwijkteam.nl.

Filmpjes

Er is al weer meer mogelijk voor de kinderen, maar toch zie ik bij mijn eigen kids dat soms de verveling toeslaat. Nou, daar heeft het KinderWijkTeam leuke, leerzame en milieubewuste knutselfilmpjes voor gepost op Facebook. Zo kunnen de kinderen lekker thuis aan de gang en is het wat anders dan de computers of telefoons. Zodra alles weer ‘normaal’ kan draaien, kunnen kinderen op de woensdagen naar het pand van het KinderWijkTeam komen. Hier staat een heuse machine die van oud plastic weer nieuwe leuke producten kan maken. Ga dat zien!

Natuurexcursies

Onder leiding van natuurvlogster Gijsje Goedhart kunnen kids Meinerswijk ontdekken. Super leuk, leerzaam en lekker buiten. Zo is er al gezocht naar de big five van Meinerswijk, eetbare planten en meer. Mijn nichtjes zijn al een keer mee geweest en vonden het ‘super cool’! In juni gaan deze ontdekkingstochten weer van start, dus hou de website van het KinderWijkTeam in de gaten.

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.