Duurzaamheid & NatuurOpiniePolitiek

Buts van de week: brief aan de gemeente

Vuilnisbelt Leuke LindeEen stad met enorme vuilnisbelten rond de ondergrondse containers? --- © Martijn van Butselaar (Twitter)

Heeft iedereen de brief binnen van de gemeente, over het afval? Ik wist ff niet waar ik het zoeken moest. Wat?? Het is net of ik middenin een klucht zit.

Piet en Fatima worden als voorbeeld gebruikt. Zij zouden met een gezin van vier…één, let wel één, 30 liter-zakje afval gebruiken per week.

Ik zie Piet al Fatima (op zichzelf al humor, die geforceerde multiculti) roepen: “Ik heb de bakfiets klaar staan, kunnen we samen alle verpakkingsloze supers langs, gezellig!” en: “Zeg jij het even tegen Mohammed en Greetje?”.
Wat een soap!! Een totaal ongeloofwaardige manier om de mensen in te lichten.

Vuilnisbelten

Overigens klopt het begin ook niet, want dat wekt de illusie dat alleen deze manier aan een betere wereld bijdraagt. Bijvoorbeeld alle andere mogelijkheden die ik heb aangedragen in de gemeenteraad hebben hetzelfde effect of misschien nog wel meer. Het zorgt in ieder geval niet voor een stad met enorme vuilnisbelten rond de ondergrondse containers.

Hierna las ik de eerste pagina nog eens goed door. Ze gaan van de inwoners vragen hun pasje goed te registreren, wederom: “Wat??” Dus ze richten een systeem in waar een groot gedeelte van de stad zich niet in kan vinden. En daarna vragen ze: “Doen jullie zelf even de administratie, want anders werkt het misschien niet.” Een maandje voor de invoering.

Triest en lachwekkend

Wat een ontzettend trieste en lachwekkende manier van zaken doen is dit, van mij mogen ze dit gaan verfilmen. Ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt… want ik heb lang niet zo gelachen en dat kon ik in deze Corona-tijd wel gebruiken!

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.