CultuurDuurzaamheid & NatuurNieuwsOpinie

‘Hier hebben ze geen KinderWijkTeam, want het is hier veel viezer’

knutseltip kinderwijkteamOp het Youtube-kanaal van het KinderWijkTeam staan onder meer video's met knutseltips. ---© Screenshot video KinderWijkTeam

Het KinderWijkTeam is vol in overleg om weer te kunnen draaien. Maar ondertussen zitten ze niet stil. Leuke filmpjes worden er gemaakt met weetjes en doe-dingetjes. Ook worden er heel veel leuke plannetjes gemaakt voor de toekomst, zoals natuurexcursies, uitjes, educatieve programma’s en meer.

Leuke filmpjes

Mike Hoose
© Martijn van Butselaar Mike Hoose van het KinderWijkTeam overhandigt een cadeaubon.

Zit u thuis met uw kind en denkt u ‘Ppfff, ik ben wel uit geëntertaind’? Zet dan u zoon of dochter eens achter het YouTube-kanaal van het KinderWijkTeam. Hier vindt u leuke filmpjes met van alles en nog wat. Kinderen kunnen dan een foto maken van bijvoorbeeld hun knutselwerkje en deze insturen.

En ja, ze kunnen dan ook nog eens iets winnen. Vorige week heeft Metahan Sancar een kadobon gewonnen van Trio. Zijn ouders hadden ook nog een leuke quote, lopend door een andere wijk zei Metahan uit het niks: “Hier hebben ze geen KinderWijkTeam, want het is hier veel viezer.”

Weetjes

Wist je dat een colablikje er zestig jaar over doet om te vergaan? Wist je dat je nog beter een appelklokhuis kan laten vallen dan een bananenschil? Als het KinderWijkTeam op pad gaat, zijn het dit soort weetjes die worden verteld aan de kinderen. Zo maken ze de kinderen er bewuster van van wat ze doen als ze zomaar iets de natuur in slingeren. Leuk is ook om te zien dat de kinderen onder het afval ophalen dit soort weetjes zelf weer herhalen of aan andere kinderen uitleggen.

Bijna

Het KinderWijkTeam gaat mondjesmaat weer draaien, de proeven zullen volgende week maandag en dinsdag plaats vinden in Immerloo en Klarendal. Op social media vragen veel ouders en hun kinderen hier weer om, dus hopen dat dit allemaal goed gaat. Ik draai wel eens mee als vrijwilliger bij het team ‘t Broek en nu ik hier wel eens door heen fiets valt mij het ook op dat er meer zwerfvuil is.

Dus niet alleen voor de kinderen is het weer leuk om aan de gang te kunnen, maar ook voor de wijken zelf is het goed. Schone en nette buurten doen een boel met de leefbaarheid.

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.