Economie & OndernemenfeaturedNieuws

Politie: blijf weg uit centrum

drukte in centrum Arnhem© Politie Arnhem-Noord (FB)

“Blijf weg!” Deze dringende oproep doet de Arnhemse politie vrijdagmiddag aan het winkelende publiek in de Arnhemse binnenstad. “Het is op dit moment zo druk, dat de 1,5-meter norm niet gehandhaafd kan worden!”

Ook op andere plekken met winkels is het druk. Volgens een bezoeker van Winkelcentrum Presikhaaf ‘lijkt het mensen niks te boeien’. “Het gekke is: ze kruipen over elkaar heen, botsen tegen elkaar op, gaan hoestend de deur uit, maar poetsen hun eigen winkelwagen schoon alsof hun leven er vanaf hangt.”

Veel mensen nemen de dag na Hemelvaart vrij. Veel is nog niet open, maar de winkels in Arnhem zijn veelal wel alweer in bedrijf. Op Hemelvaartsdag was het al veel te druk in recreatiegebieden. Sommige werden daarom ontruimd en afgesloten.

De uiterwaarden tussen camping Rijnoever n de spoorbrug in Oosterbeek zijn om deze reden voor publiek gesloten na zonsondergang, laat de gemeente Renkum weten. Overtreding hiervan levert een boete op tussen de 100 en 400 euro.

Ben Schattenberg

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.