Duurzaamheid & NatuurfeaturedNieuws

KinderWijkTeam: Samen sterk

Mike Hoose met opruimteamSteeds meer organisaties zoeken de samenwerking om onze stad schoon te houden van zwerfvuil. --- © Martijn van Butselaar

Samen met mijn maatje Mike Hoose op 1,5 meter een biertje gedronken en met heimwee gesproken over onze ervaringen met het KinderWijkTeam. Wat is het toch een leuk, mooi en goed project! Steeds meer organisaties willen samenwerken met het KinderWijkTeam. En in juni gaan de excursies weer van start.

Samen kletsen, samen dromen

Afgelopen week durfde het wel weer een keer aan om samen (Mike en ik) wat te drinken. We hadden het natuurlijk gelijk over het ‘hoe nu verder?’, maar ook over wat we hadden gedaan. Leuk met de Kids naar het Openluchtmuseum bijvoorbeeld. Lekker chaotisch altijd, met zoveel kinderen, maar ontzettend genieten. Want het is net de MasterCard-reclame: met geen geld namelijk uit te drukken al die vrolijke en onder de indruk zijnde gezichten.

Veel van de kinderen uit onze krachtwijken komen namelijk vaak niet verder dan hun wijk en school, en dan is zo’n uitje alles! Ook kwamen er lollige zaken voorbij. Bijvoorbeeld tijdens het uitje naar Burgers Zoo, een kind komt heel lief bedoeld naar me toe met een vers geplukte bloem: “Alsjeblieft Martijn, omdat je zo lief bent.” Heel lief natuurlijk, maar denk niet dat Burgers er zo blij mee zou zijn… hij kwam namelijk uit de Mangrove. Netjes gemeld uiteraard en Burgers kon de humor er ook wel van in zien.

Samenwerken

Mooi is het dat steeds meer organisaties de samenwerking zoeken om onze stad schoon te houden van zwerfvuil. Heel Arnhem Schoon en veel vrijwilligers willen graag samenwerken met het KinderWijkTeam en vice versa. Hier kan ik heel blij van worden, schone en nette buurten dragen namelijk bij aan de leefbaarheid in de wijken.

Hoop dat de gemeente en woningcorporaties dit op waarde blijven inschatten. Inmiddels is het KinderWijkTeam weer begonnen in Klarendal met kids, en die waren dolblij weer aan de slag te kunnen. In Immerloo gaat de opstart wat moeilijker, maar dat laat niet onverlet dat de vrijwilligers van het KinderWijkTeam met de volwassenen alvast zijn gaan picken. Op naar een volledig, in alle 10 de wijken, draaiend KinderWijkTeam… Yes!

Excursies

Vanaf juni gaan de natuurexcursies ook weer van start. Ik schreef het al in mijn vorige column, maar wil het nogmaals benadrukken, maar het is een super leuk, educatief en duurzaam uitje voor u kinderen. Denkt u nu: mijn kinderen zijn nog te klein? Geen probleem… dan gaat u gezellig mee!

In deze tijd van Corona worden we steeds meer bewust van de natuur en zijn helende werking, wat is er mooier omdat gezamenlijk en onder begeleiding van een expert (bijvoorbeeld Gijsje Goedhart) te doen? Kijk op de website van het KinderWijkTeam onder het kopje excursies en laat u verrassen, www.hetkinderwijkteam.nl.

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.