Duurzaamheid & Natuurfeatured

Kinderwijkteam: daar wil je bij horen!

Kinderwijkteam afval“Ik zie zoveel liggen, dat kunnen we weer mooi opruimen.” --- © Martijn van Butselaar

Alle kleuren en maten, vega tot Bourgondiër, afstand tot de arbeidsmarkt en afgestudeerd, christen tot moslim en ga zo maar door. Dat is het team waar ik ook bij hoor, het team die de kids begeleid bij het KinderWijkTeam. Super trots ben ik op al deze gasten. Mighty Mike heeft echt iets heel moois staan, en zelfs dat staan komt doordat iedereen gewoon zijn ding gaat doen. De ene pakt dat zonder vragen op en de andere weer dit. Een voorbeeld hoe het eigenlijk in de maatschappij zou moeten volgens mij, iedereen doet wat ze leuk vinden en goed kunnen, en het werkt. Ook wel met horten en stoten, maar daar is ruimte voor. Uiteindelijk ontstaat er gezamenlijk iets fantastisch!

Op de woensdag organiseerden we, ik schrijf “we” omdat het niet uitmaakt wie de uitnodiging stuurt, een bbq voor alle vrijwilligers van het KinderWijkTeam. Jorine gaat ons tijdens deze bbq het door haar gemaakte draaiboek “uitje KinderWijkTeam Watermuseum” voorleggen. Ik kom aanfietsen om 16 uur. De ene staat te hannesen met een partytent en weer een ander staat groentestokjes voor op de bbq te prikken. Jorine zit de laatste hand te leggen aan het draaiboek, Mike huppelt lekker overal tussendoor en geeft gevraagd en ongevraagd zijn mening. Voel me gelijk weer thuis, lekker rommelig valt de puzzel op zijn plaats en iedereen heeft een stukje in handen om er wederom een succes van te maken. Ik doe iedereen een drankje in, help ff met een partytent en ga automatisch (ongevraagd) naar mijn plek bij de bbq, ben immers de Stadskok. Alles is relaxed, leuk, ontspannen en iedereen drinkt zijn biertje/wijntje/frisje. Het loopt zoals het loopt en de plus/minus 20 man hebben zin in de zaterdag, want we zouden het door de grappen en grollen bijna vergeten, maar we zitten er om van het uitje zaterdag een succes te maken voor the Kids.

Zaterdags is dan het uitje voor de Kids, ze verdienen het!! In 9 wijken houden zij hun straten schoon, en dat is in deze tijd dat het zwerfvuil toeneemt echt nodig. Dus alle vrijwilligers gaan ontzettend hun best doen voor deze toppers van Kids. De ene is waterbeestjes vangen, de andere shampoo maken en de andere doet weer wat anders in de ochtend. Dit doen ze uiteraard in groepjes en rouleren tussen de onderdelen.

Zelf stond ik al vroeg in de keuken om verse halalburgers in elkaar te draaien. Marloes kwam me ophalen met de auto en toen gebeurde er een aantal dingen die zo in een comedy konden: bij de eerste beste afslag staan we achter een rouwstoet, we zijn de eerste in de rij direct achter de rouwauto en nog voor de familie, in een eenrichtingsweg, de familie van de overledenen sloot netjes achter ons aan, nou daar zat ik dan met 70 halalburgers op schoot te kijken naar dit alles. En toen kwamen we bij Tom van Otterloo (de beste en meest sociaal betrokken bakker van Arnhem) aan, hier was iets misgegaan met de communicatie. Dus hing ik in alle schappen om overal bolletjes vandaan te trekken, super van Tom dat we het zo konden oplossen, alle klanten keken me wel wat gek aan.

We kwamen uiteindelijk toch nog redelijk op tijd aan bij het watermuseum, gelukkig! Wederom word ik net als woensdag door een soort familiair gevoel omarmt, iedereen doet zijn ding en het gaat zo te zien super. Kids smullen van de burgers en gaan door naar het middagprogramma, lekker glijden van een water/schuim glijbaan en veel meer. Alle vrijwilligers super bedankt voor deze leuke en lekker lopende dag en voor de Kids: “jullie zijn toppertjes”.

Zoals jullie kunnen lezen is vrijwilliger zijn bij het KinderWijkTeam helemaal super, het team in Arnhem waar je bij wilt horen! Krijgt u dus na het lezen van dit verhaal ook zin in om iets te doen voor dit super team, want uiteraard zijn vrijwilligers altijd welkom, kijkt u dan even op www.hetkinderwijkteam.nl .

Ik wens iedereen, en door de afgelopen week zou ik het bijna vergeten “Corona”, een veilige en leuke vakantie toe. #samensterkinarnhem

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.