Duurzaamheid & NatuurfeaturedNieuws

“Yes, het KinderWijkTeam is weer begonnen in de wijken”

© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

Ik kan weer drie fantastische dingen met jullie doornemen die het KinderWijkTeam heeft ondernomen of doet. Van alleen het schrijven wordt ik al heel vrolijk. Dus hou het tot het einde vol van dit korte verhaaltje, het zijn namelijk echte toppers!

Begonnen

Het KinderWijkTeam van de Ernemse Mighty Mike is weer van start gegaan met het schoonmaken van de wijken. Van vijf scholen mochten ze weer beginnen met deze superleuke en educatieve naschoolse activiteit. Dus mocht je ze zien lopen in jullie wijk geef ze dan een complimentje, dat zal de kids nog meer motiveren. Voordat Mike en zijn team weer begon gaf hij eerst nog een leuke motivatiemiddag. Onder het genot van een hapje en drankje legde hij uit wat de bedoeling was. Ook bedankte hij de vrijwilligers van vorig jaar, en had hij een leuke tas voor ze gevuld met allerlei leuke en lekkere dingetjes. “We doen het met liefde, want het is fantastisch om de kids zo bezig te zien” werd er veelvuldig gezegd. Mocht je het ook leuk lijken om als vrijwilliger een uurtje of twee mee te lopen in één van Arnhems wijken, geef Mike dan even een seintje via mike@hetkinderwijkteam.nl .

© De Moeilijke Bril / Arnhemsch Kollektiv

WorldCleanUp-day

Door Corona kon de afvalestafette dit jaar niet doorgaan. Maar dit hebben ze ruimschoots goed gemaakt tijdens de World Cleanup Day 19 september jongstleden. Tijdens de WorldCleanup-Day lopen wereldwijd, duizenden vrijwilligers gewapend met knijpers en vuilniszakken door de natuur te struinen op zoek naar afval. In Arnhem gebeurde dit ook in heel veel wijken, super! Het KinderWijkTeam en Heel Arnhem Schoon hebben dit in Arnhem dit jaar samen georganiseerd.
Door de hele stad, maar ook in de uiterwaarden van de Ijssel en het gebied Meinerswijk liepen inwoners het zwerfafval te verzamelen. Voor de kinderen is het namelijk heel belangrijk om te weten wat zwerfafval in de natuur doet, zo maken Mike en zijn team ze bewust van wat er gebeurd als je spullen zomaar van je af gooit. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat een blikje uit de natuur verdwijnt? Uiteindelijk hebben ze samen met een heleboel andere organisaties en vrijwilligers 2000 kilo zwerfvuil opgehaald. Toppers!

Geitenkampers opgelet

In de wijk de Geitenkamp is Mike een leuke samenwerking aangegaan met de Blauwe Tomaat. De kinderen worden opgehaald op school waarna ze eerst naar de locatie van de Blauwe Tomaat lopen. Hier krijgen ze dan een gezonde snack en wat gezonds te drinken. Ook krijgen ze uitleg over groente en fruit, en het belang van gezonde voeding. Super gaaf en goed! Hierna gaan ze de dan de wijk in om zwerfvuil te prikken. Op deze manier krijgen de Kids dus heel veel mee. Lijkt het je goed dat je kinderen ook op een leuke speelse manier iets leren, neem dan even contact op via mike@hetkinderwijkteam.nl .

Kids weer bedankt dat jullie Arnhem schoon houden!

#samensterkinarnhem

Martijn van Butselaar

Comment here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.